flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Т. в. о. Голови ДСА України провів робочу нараду в Подільському районному суді міста Києва

05 серпня 2021, 14:49

4 серпня 2021 року т. в. о. Голови ДСА України Олексій Сальніков провів робочу нараду в Подільському районному суді міста Києва та ознайомився з умовами роботи суду.

В. о. голови суду Тетяна Войтенко поінформувала Олексія Сальнікова про те, що будівля по вул. Хоривій, 21, у м. Києві,  зведена наприкінці ХІХ – початку ХХ століття як дохідний будинок, розташована на території Державного історико-архітектурного заповідника "Стародавній Київ", має статус пам’ятки архітектури місцевого значення, що значно ускладнює проведення ремонтно-реконструкційних робіт у приміщенні.

Наразі Подільський районний суд міста Києва розміщується: у будівлі загальною площею 1306,3 кв. м по вул. Хоривій, 21-23/9 та у частині приміщень житлової будівлі загальною площею 349,7 кв. м по вул. Волоській, 6/14б. Площа приміщень суду майже втричі менша від рекомендованої Державними будівельними нормами України В.2.2-26:2010 "Будинки і споруди. Суди", що унеможливлює створення належних умов для роботи суддів та працівників апарату, учасників судового процесу та відвідувачів суду.

 

За штатом у Подільському районному суді міста Києва має бути 21 суддя. Сьогодні в суді працює лише 18 суддів, причому 7 із них є відрядженими суддями з інших судів.

Під час наради обговорено стан будівель суду, умови перебування в суді громадян та доступність їх до правосуддя, матеріально-технічне забезпечення й кадрове забезпечення суду.

Т. в. о. Голови ДСА України поінформував в. о. голови Подільського районного суду міста Києва про те, що кошти на проведення ремонту (реставраційного) даху будівлі названого суду за адресою: м. Київ, вул. Хорива, 21, ДСА України заплановані при підготовці Бюджетної декларації на 2022 – 2024 роки. "Разом з тим, ми добре усвідомлюємо, що зволікати з ремонтом даху просто неможливо, а питання потребує негайного вирішення. Ми докладатимемо максимальних зусиль, аби вберегти приміщення суду від руйнацій та створити, наскільки це можливо, комфортніші умови для роботи людей у цій судовій установі", - наголосив Олексій Сальніков.