flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП вчергове погодила перерозподіл видатків між судами для виплати зарплати працівникам апаратів

06 жовтня 2021, 10:18

5 жовтня Вища рада правосуддя вирішила погодити перерозподіл видатків державного бюджету за кодами економічної класифікації видатків 2111 «Заробітна плата» та 2120 «Нарахування на оплату праці», який дозволить збільшити рівень стимулюючих виплат працівникам апаратів апеляційних судів у 2021 році до 37,6 % від посадового окладу.   

Наразі рівень стимулюючих виплат у вказаних судах становить 20 % від посадового окладу.

Пропозиції щодо перерозподілу видатків державного бюджету надійшли від Державної судової адміністрації України у зв’язку із вивільненням коштів, які були заплановані на фінансування Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Територіального управління ДСА України в місті Києві.

Так, економія коштів за КЕКВ 2111 «Заробітна плата» у сумі 28 500,0 тис. грн та за КЕКВ 2120 «Нарахування на оплату праці» у сумі 4 390,0 тис. гривень утворилася у зв’язку з тим, що у 2021 році не були призначені члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Крім того, утворилась економія коштів за КЕКВ 2120 «Нарахування на оплату праці» у сумі 5 000,0 тис. гривень у Територіальному управлінні ДСА України в місті Києві.  

Зважаючи на вказаний обсяг бюджетних асигнувань на виплату заробітної плати, ДСА України запропонувала пропорційно розподілити вивільнені кошти на апеляційні суди, що дасть змогу збільшити рівень стимулюючих виплат працівникам апаратів зазначених судів у 2021 році до 37,6 % від посадового окладу.

Вивільнені бюджетні асигнування за КЕКВ 2120 «Нарахування на оплату праці» пропонується спрямувати на оплату Єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування судам, у яких недостатньо асигнувань для здійснення відповідних видатків. 

Нагадаємо, перерозподіл видатків, що призводить до зміни обсягів видатків судів, погоджується ДСА України з Вищою радою правосуддя.  

Голова ДСА України  приймає рішення щодо розподілу бюджетних коштів, головним розпорядником яких є ДСА України, та приймає за погодженням із Вищою радою правосуддя рішення про перерозподіл бюджетних видатків між судами, крім Верховного Суду.

Вища рада правосуддя