flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВОЛОНТЕРСЬКА СЛУЖБА В ДАРНИЦЬКОМУ РАЙОННОМУ СУДІ НАБИРАЄ ОБЕРТІВ

17 грудня 2021, 16:40
Ще один університет приєднався до ініціативи, спрямованої на створення волонтерських служб в судах!
📍 «Служба волонтерів у суді – це важлива складова сервісів для вразливих осіб, яка допомагає забезпечити належний доступ до правосуддя всіх груп населення, а також зробити їх візит до суду комфортним та ефективним. Тому це один з основних напрямків ​​Ініціативи Модельні суди», - зазначила головна міжнародна експертка Проєкту ЄС «Право-Justice» Анна Адамська-Галлант під час підписання меморандуму.
Анна Адамська-Галлант та Євгенія Бондаренко, національна експертка Проєкту, поспілкувалась із суддями та представниками апарату суду про перспективи розбудови Служби волонтерів у суді.
📍 Голова суду Тетяна Щасна подякувала Проєкту за менторську підтримку у впровадженні сервісу та відзначила його важливість як для суду, так і для волонтерів. Адже своєю діяльністю волонтери не лише допомагають відвідувачам та працівникам апарату суду, а й сприяють формуванню позитивного іміджу судової системи.
 
 
 
📍 У свою чергу, заступниця директора Юридичного Інституту КНЕУ Світлана Задерейко відзначила, що волонтерство у суді - це унікальна можливість та досвід на шляху становлення у юридичній професії.
Нагадаємо, що це вже другий університет, який співпрацюватиме з Дарницьким судом.