flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

UA-2024-03-06-012861-a Телекомунікаційні послуги

08 березня 2024, 11:23

UA-2024-03-06-012861-a  Телекомунікаційні послуги

Предмет закупівлі

 

телекомунікаційні послуги ДК 021:2015: 64210000-1 Послуги телефонного зв’язку та передачі даних

Очікувана вартість

 

950 448,00 грн з ПДВ

Обґрунтування очікуваної  вартості/

Обґрунтування розміру бюджетного призначення

 

Очікувана вартість предмета закупівлі визначена в межах видатків, передбачених Кошторисом на 2024 рік Територіального управління Державної судової адміністрації України в місті Києві за бюджетною програмою КПКВК 0501020 «Забезпечення здійснення правосуддя місцевими, апеляційними судами та функціонування органів і установ системи правосуддя» по КЕКВ 2240 «Оплата послуг (крім комунальних)» відповідно до Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженої наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18 лютого 2020 року № 275.

Закупівля проводиться на очікувану вартість, яка визначена з урахуванням фактичних обсягів потреби місцевими загальними судами міста Києва в телекомунікаційних послугах у 2023 році та ринкових цін на даний вид послуг на момент оголошення закупівлі. Строк надання послуг: по 31.12.2024 року.

Обґрунтування технічних та якісних характеристик товарів/послуг

 

Оператор АТ «Укртелеком» є домінуючим оператором телекомунікацій в Україні. ТУ ДСА України в місті Києві тривалий час користується телекомунікаційними послугами від АТ «Укртелеком», а саме: послугами місцевого, міжміського та міжнародного телефонного зв’язку з міських телефонних номерів; лініями безпосереднього зв’язку; проводового радіомовлення; некомутованого доступу до мережі Інтернет. АТ «Укртелеком» надає у користування ТУ ДСА України в місті Києві та обслуговує міські телефонні номери, які закріплено за посадовими особами і надано, як довідкові номери керівникам органів державної влади. Надання телекомунікаційних послуг здійснюється в цілодобовому режимі і не передбачає можливості припинення та зміни оператора телекомунікацій для отримання вищезазначених послуг. Лінійно-кабельні споруди, телекомунікаційне обладнання та з’єднувальні лінії знаходяться на балансі АТ «Укртелеком». АТ «Укртелеком», маючи власну територіально розгалужену телекомунікаційну мережу та сервісно-технічну інфраструктуру, забезпечує ТУ ДСА України в місті Києві повним спектром телекомунікаційних послуг (місцевого, міжміського, міжнародного зв’язку, некомутованого доступу до мережі Інтернет) з можливістю термінованого реагування та виїзду сервісних інженерів для ліквідації лінійно-кабельних та апаратних пошкоджень. Зміна існуючого оператора АТ «Укртелеком» на іншого можливого оператора телекомунікації призведе до: додаткової витрати часу та коштів на побудову нових каналів зв’язку, що призведе до перерви надання послуг телефонного зв’язку та некомутованого доступу до мережі Інтернет внаслідок цього буде зупинена робота ТУ ДСА України в місті Києві; зміни номерного ресурсу і телефонних номерів, які внесені у довідкову та технічну документацію; значних додаткових витрат бюджетних коштів при зміні оператора, які пов’язані з фінансовими витратами на підключення та повну заміну існуючих телефонних номерів та побудову нових каналів зв’язку; втрати оперативного зв’язку з центральними органами державної влади, Державною судовою адміністрацією України та Територіальними управліннями Державної судової адміністрації України в різних областях України, іншими органами, що може зашкодити виконанню поставлених перед ТУ ДСА України в місті Києві завдань; повного переналаштування серверів; зміни IP-адрес, що в свою чергу призведе до призупинення роботи ресурсів, які забезпечують організаційну єдність функціонування судів міста Києва.