flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася робоча нарада з начальниками територіальних управлінь ДСА України

05 квітня 2021, 15:53

1 квітня 2021 року в режимі відеоконференцзв‘язку відбулася робоча нарада керівництва ДСА України з начальниками територіальних управлінь ДСА України.

Під час наради обговорено стан матеріально-технічного та фінансового забезпечення судів.

Т. в. о. Голови ДСА України Людмила Гізатуліна означила проблемні питання в діяльності територіальних управлінь, зокрема, нарахування заробітної плати працівникам апаратів місцевих судів. Оскільки станом на 31 березня 2021 року планових показників для виплати заробітної плати працівникам апаратів судів в окремих територіальних управліннях ДСА України було недостатньо, то виплати здійснювались двома платежами, що призвело до соціального резонансу серед працівників апаратів судів. Людмила Гізатуліна відзначила, що на 1 квітня є кредиторська заборгованість по оплаті праці працівників апаратів та суддівській винагороді, яка буде погашена в перших числах квітня.

Заступник Голови ДСА України Сергій Чорнуцький зауважив, що наразі склалась критична ситуація з оплатою послуг фіксованих засобів зв‘язку. Територіальні управління ДСА України доповіли ситуацію з оплатою послуг у відповідних регіонах та повідомили, коли і в який спосіб таку ситуацію можливо вирішити.

За підсумками наради прийнято рішення переглянути видатки на потреби установ системи правосуддя з метою раціонального та пропорційного їх використання протягом всього року.