flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ДНІПРОВСЬКОМУ РАЙОННОМУ СУДІ МІСТА КИЄВА ЛІКВІДОВАНО НАСЛІДКИ РАКЕТНОГО УДАРУ 25 ЛЮТОГО 2022

10 січня 2023, 13:04

           Внаслідок ракетного обстрілу міста Києва вранці 25 лютого 2022 року,  а саме попадання уламків російської ракети у житловий будинок по вулиці Олександра Кошиця, 7-а та в результаті дії вибухової хвилі,  пошкодження отримала будівля  Дніпровського районного суду міста Києва по вул. Олександра Кошиця, 5.

         У приміщенні суду було вибито вікна та двері, зірвано підвісні стелі разом з освітленням, значно ушкоджено службові кабінети, зали су4дових засідань, громадській простір.  Управління невідкладно здійснило ряд заходів по фіксації нанесеної шкоди з метою планування ремонтних робіт для відновлення належного стану приміщення суду. Проведення таких  ремонтних робіт можливо було забезпечити тільки за кошти Державного бюджету.

        

         У зв’язку з тим що кошторисом Управління на 2022 рік капітальні видатки на здійснення ремонтних робіт у приміщеннях судів не були  передбачені,  Управлінням було підготовлені пропозиції до Державної судової адміністрації України щодо перерозподілу бюджетних асигнувань на 2022 рік по загальному фонду з КЕКВ 2210 «Предмети, матеріали, обладнання та інвентар» на КЕКВ 2240 «Оплата послуг (крім комунальних)» в розмірі 6 000,0 тис. для проведення аварійного  ремонту приміщення Дарницького районного суду міста Києва по вул. Олександра Кошиця, 5А та приміщення  Дніпровського районного суду міста Києва по вул. Олександра Кошиця, 5. Даний перерозподіл був погоджений Міністерством фінансів України наприкінці вересня 2022 року.

 

Для проведення відновлювальних ремонтних робіт по вищевказаним адресам здійснено наступні заходи, а саме: складено проектно-кошторисну документацію, проведено відповідну експертизу та отримано експертні висновки.  Наступним кроком було оголошення  процедури закупівлі на відновлювальні ремонтні роботи (поточний аварійний ремонт) приміщень Дніпровського по вул. Олександра Кошиця,5  та за результатами проведеної закупівлі укладено відповідних договір. Восени одразу були розпочаті ремонтні роботи, в результаті яких відбулась  заміна вікон, підвісних стель та відремонтовані пошкоджені службові кабінети, зали судових засідань та  місця загального доступу.

Наприкінці 2022 року ремонтні роботи у Дніпровському районному суді  міста Києва були завершені. Правосуддя здійснюється у належних умовах.