flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

НОВА СИСТЕМА ОЗНАКУВАННЯ В ДАРНИЦЬКОМУ РАЙОННОМУ СУДІ МІСТА КИЄВА

10 липня 2023, 14:49

З метою розвитку та поширення  ідей архітектурної, транспортної та інформаційної доступності органів правосуддя, інклюзивності публічного  простору судових установ, застосування філософії універсального дизайну та забезпечення  ефективної комунікації працівників судів з особами з інвалідністю Управлінням реалізовано проект  по створенню навігації та системи  ознакування  в Дарницькому районному суді міста Києва.

Система навігації створена у відповідності до вимог ДБН В.2.2-40:2018 «Будинки і споруди. Інклюзивність будівель і споруд. Основні положення», що  виконують важливу соціальну та просвітницьку функцію, спрямовану на чітке та неухильне розуміння та дотримання суб’єктами прийняття управлінських рішень в судовій системі державних будівельних норм щодо інклюзивності, створення безбар’єрного простору у приміщеннях судів, а відтак забезпечення принципу рівного доступу до правосуддя усіх категорій громадян

Виконуючи поставлену мету по практичній реалізації принципів верховенства права та безбар’єрності судових установ і  процедур для учасників судових процесів усіх категорій,  Управління сподівається на позитивні наслідки для усієї судової системи України.