flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Незалежні суди та вільні ЗМІ: синергія заради майбутнього

23 травня 2017, 14:36

Діяльність судової влади в Україні становить значний інтерес для суспільства, яке завжди бажає бути поінформованим щодо розгляду в суді того чи іншого питання, справи, а тому вкрай необхідним є налагодження постійного діалогу – комунікації, яка допоможе вирішувати управлінські задачі судів та наближати українське судочинство до європейських стандартів.

Розвиток комунікації судової влади із громадськістю та ЗМІ безпосередньо сприяє відкритості, незалежності правосуддя. Адже без довіри громадськості судова система не може повноцінно функціонувати.

Відтак, 22 травня 2017 року у малій конференц-залі Апеляційного суду міста Києва відбулась відео трансляція першого загальнонаціонального форуму «Незалежні суди та вільні ЗМІ: синергія заради майбутнього».

Організаторами проведення регіонального форуму для представників судів столичного регіону виступили Територіальне управління державної судової адміністрації України в місті Києві та Апеляційний суд міста Києва.

Формат заходу відбувся у режимі відеоконференцзв’язку з форумом «Незалежні суди та вільні ЗМІ: синергія заради майбутнього», який транслювався з місця свого безпосереднього проведення (готель «Русь» у місті Києві). Під час перегляду відеотрансляції форуму було забезпечено зворотній зв’язок з його учасниками через можливість ведення дискусії через спеціальний чат, що значно розширило аудиторію учасників та допомогло акцентувати увагу на проблемах об’єктивного донесення інформації із зали суду до громадськості.

Під час форуму було обговорено проблемні питання взаємодії журналістів та судів, особливості доступу до судової інформації, крім того, учасники мали можливість ознайомитись із вітчизняним та зарубіжним досвідом налагодження комунікації між судами та ЗМІ.

Організатори заходи висловили сподівання, що проведений форум стане першим кроком на шляху до подолання недовіри не тільки між суддями та журналістами, а загалом до державних інституцій, імідж про діяльність яких часто формується через представлення засобів масової інформації. На завершення форуму «Незалежні суди та вільні ЗМІ: синергія заради майбутнього» учасники прийняли резолюцію щодо створення робочої групи із представників ЗМІ та судів для вироблення спільних правил взаємодії.

Інформує Прес-служба Апеляційного суду міста Києва

Джерело:http://www.apcourtkiev.gov.ua/?p=10809