flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розвиток професійних і моральних компетенцій лідерів. Участь у викладанні курсу.

31 травня 2021, 10:22

24-28  травня 2021 року Національна школа суддів України провела тижневу онлайн–підготовку та підвищення рівня кваліфікації керівників і заступників керівників апаратів місцевих, апеляційних судів, Вищого антикорупційного суду та Верховного Суду.

З керівництвом апаратів судів протягом тижня працювали викладачами голова суду Ганна Шелєхова, судді Катерина КотельваІнна Білоус, Елла Катаєва, Олена Фонова, керівниці апаратів судів Ольга ПасічникАлла Шевченко, Інна Німас, Наталя Король, керівник і заступник керівника апарату суду Олександр Поляков і Олександр Ригін, начальниця відділу підготовки працівників апаратів судів Наталія Тимощук, начальниця юридичного управління Державної судової адміністрації України Тетяна Опанасюк, заступниця директора Чернівецького регіонального відділення Тетяна Аілінчій, заступниця начальника управління з питань персоналу Державної судової адміністрації України Яна Машарова, директорка Вінницького навчального центру Олена Мілієнко заступниця начальника територіального управління Державної судової адміністрації в місті Києві Наталія Чумак, головна психологиня відділу науково–методичного супроводження психологічної підготовки суддів Анжеліка Фарафонова, провідна наукова співробітниця відділу “Тестологічний центр” Тетяна Богданевич,  головний редактор видання “Держслужбовець” Андрій Мацокін,  виконувач обов’язків завідувача кафедри культурології Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Василь Пивоваров.

 

До програм підготовки включено питання судового адміністрування, організації роботи з присяжними. Керівники апаратів судів дізнаються як розвинути в собі необхідні професійні та моральні якості керівника–лідера, удосконалити методи управління в судах, зробити ефективнішою роботу в команді, бути мотивованим самому та вміти мотивувати свою команду, застосовувати в роботі алгоритм продуктивного мислення.

Учасники й учасниці підготовки з презентацій дізнаються про нормативно–правову базу, принципи та особливості функціонування Служби судової охорони в системі правосуддя України, її взаємодію із судами, розмежування  повноважень, функцій та обов’язків працівників обох структур.

 

Формування  комунікаційної стратегії та плану комунікативних заходів суду, основні аспекти комунікативної діяльності суду, налагодження зв’язків судів із громадськістю, забезпечення об’єктивного  та неупередженого висвітлення діяльності суду, особливості організації судового процесу, на якому присутні представники ЗМІ та його висвітлення на вебсторінці суду також включено до програми занять, які проводить відділ підготовки працівників апаратів судів.

Увагу аудиторії  звернуто на інноваційні форми та методи, спрямовані на ефективне, якісне адміністрування в суді, оптимізацію управлінських процесів і питання стратегічного планування, як важливого елементу в забезпеченні ефективної роботи суду.

Під час підготовки керівники апаратів судів удосконалили свої знання та практичні навички, необхідні для професійного виконання своїх посадових обов’язків, обміняються досвідом, отримають відповіді на актуальні питання та корисні практичні поради від викладачів.

Викладачі допомогли керівникам апаратів судів та їх заступникам удосконалити свої знання та практичні навички із застосування правового письма та процесуального документування, надали  фахові рекомендації щодо організації роботи кадрового діловодства в судах.

Заступниця начальника ТУ ДСА України в місті Києві Наталія Чумак в рамках навчаня провела одразу два тренінги - "Міжнародний досвід судового адмімінстрування" та "Компетенції судового  лідера".