flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ОСОБЛИВИЙ ХАРАКТЕР РОБОТИ ДАРНИЦЬКОГО РАЙОННОГО СУДУ МІСТА КИЄВА

10 серпня 2021, 11:13

У зв'язку із різким зростанням захворюваності серед працівників суду на гостру распіратону хворобу COVID-19, що зумовило припинення роботи деяких підрозділів суду, з метою недопущення подальшого розповсюдження захворювання, на пеірод з 10.08.2021 по 24.08.2021, на підставі ч.2 ст.24 закону України «Про судоустрій і статус суддів», Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення  коронавірусної хвороби (COVID-19)», Указу Президента України від 13 березня 2020 року № 87/2020 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 березня 2020 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», розпорядженням голови Дарницького районного суду м. Києва Щасної Т.В. від 09.08.2021 №64 встановлено особливий режим роботи суду, а саме:, -

1.Запровадити обов’язковий масковий режим у приміщеннях адміністративних будівель для працівників апарату суду, суддів, співробітників служби судової охорони, учасників судових засідань та інших осіб, які перебувають у приміщеннях суду.

2.Припинити проведення особистого прийому громадян керівництвом суду.

3.Співробітникам служби судової охорони обмежити доступ до приміщень суду та допуск в судові засідання осіб, які не є учасниками судових засідань, а також осіб з явними симптомами COVID-19, застуди, гострих респіраторних захворювань незалежно від їхнього процесуального статусу,  допускати осіб до приміщень суду виключно у захисних масках (респіраторах, напівмасках тощо) та після температурного скринінгу;

4.Суддям Дарницького районного суду м. Києва проводити судові засідання лише за участю учасників справи;

5.У день судового розгляду, учасники судових проваджень, які прибули до Дарницького районного суду м. Києва, повинні знаходитися у холі на першому поверсі, біля посту охорони та у визначений час розгляду справи мають повідомити по телефону, або через співробітника судової охорони секретаря судового засідання про явку та очікувати від нього відповідного запрошення до зали судового засідання.

6.На період дії особливого режиму, з метою обмеження доступу відвідувачів до приміщення суду з 10.08.2021 року по 24.08.2021 року включно припинити прийом цивільною, кримінальної, адміністративною канцелярій та архівом суду.

7.Рекомендовано учасникам судових справ знайомитися з матеріалами справи після 24.08.2021 року.

8.Рекомендовано учасникам судових справ подавати до суду заяви про відкладення розгляду у зв’язку із введеними карантинними заходами або проводити розгляд справи у їх відсутність.

9.Рекомендовано подавати заяви, клопотання, скарги, тощо за допомогою засобів поштового зв’язку та через офіційну електронну адресу суду inbox@dr.ki.court.gov.ua. з дотриманням вимог законодавства про електронні документи та електронний документообіг, а також через скриньки прийому кореспонденції, розміщених на постах охорони в приміщенні суду.

10.Результати розгляду звернень, які надходять до суду, надсилати адресатам засобами поштового зв’язку або через систему «Електронний суд» чи на електронну адресу, вказану у зверненні.

11.Працівникам суду та відвідувачам суду дотримуватись правил гігієни та рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України, в тому числі щодо використання медичних масок, в умовах карантину, викликаного поширенням COVID -19.

12.Працівникам суду у разі виявлення у себе, інших працівників або відвідувачів суду симптомів гострих респіраторних захворювань невідкладно повідомляти керівника апарату суду для подальшого вжиття по запобіганню перебування даних осіб в приміщенні суду з обов’язковим  провітрюванням приміщення суду, в якому вони перебували, одночасно належно фіксуючи прибуття осіб у справах за судовими викликами. При прояві симптомів гострих респіраторних захворювань повідомити керівника апарату суду та залишатися вдома.

13.Розпорядження довести до відома працівників суду, Служби судової охорони.

14.Розпорядження довести до відома відвідувачів суду, розмістивши відповідну інформацію на інформаційних стендах суду та шляхом публікації на офіційному сайті суду.

 

Про подальші зміни в графіку роботи суду буде повідомлено додатково, з повагою та порозумінням прес-центр Дарницького районного суду м. Києва.

 

2021 © Всі права захищені