flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

2021 рік був складним для судової влади, але ми заклали основи для вирішення проблемних питань", - Олексій Сальніков

26 січня 2022, 09:48

Т. в. о. Голови Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков 25 січня 2022 року ознайомив Вищу раду правосуддя з результатами  роботи ДСА України у 2021 році.

Звітуючи про роботу, Олексій Сальніков зазначив, що пріоритетними у 2021 році для ДСА України були: пошук рішень для належного фінансового забезпечення діяльності органів у системі правосуддя; кадрове забезпечення діяльності судів; побудова підсистем Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи; забезпечення судів належними приміщеннями.

"Зазначу, що всі питання вирішувалися спільно з представниками органів суддівського врядування, від яких залежить злагоджена і безперервна робота судової влади України загалом", - наголосив Олексій Сальніков.

 Т. в. о. Голови ДСА України також висловив вдячність усім зацікавленим сторонам за підтримку у вирішені питань фінансового забезпечення діяльності органів у системі правосуддя.

За словами Олексія Сальнікова питання інформатизації та впровадження підсистем Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, в умовах недостатнього фінансування, були надзвичайно актуальними. Зокрема, три підсистеми ЄСІТС – Електронний суд, Електронний кабінет та підсистема відеоконференцзв’язку, що розпочали офіційне функціонування в жовтні 2021 року, дозволили спростити та поліпшити доступ до правосуддя для громадян України. Адже, впроваджені підсистеми забезпечують можливість користувачам дистанційно обмінюватися процесуальними документами з судами в електронній формі, а також дистанційно брати участь в судових засіданнях в режимі відеоконференції поза межами суду.

Разом з тим, проекти: "Суд у смартфоні", що запроваджений ДСА України за підтримки Програми розвитку ООН в Україні, "єМалятко", що  реалізований спільно з Мінцифри, -  дали змогу громадянам, що знаходяться на сході України реалізувати своє право безперешкодного доступу до правосуддя, - сказав т. в. о. Голови ДСА України.

Олексій Сальніков відзначив, що створені на Порталі "Дія" функціонали для інформування учасників судового процесу про дату та час проведення судових засідань є орієнтованими на користувача.

Відтак, підбиваючи підсумки 2021 року, т. в. о. Голови Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков зазначив: "2021 рік був складним для судової влади, але спільно ми заклали основи для успішного вирішення проблемних питань".

Звіт т. в. о. Голови ДСА України Олексія Сальнікова схвалено Вищою радою правосуддя без зауважень.

 

Пресслужба ДСА України