flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДОСТУПНІСТЬ ДО ПРАВОСУДДЯ - ПРІОРИТЕТ

31 травня 2017, 17:14

Серед першочергових завдань, які стоять перед судовою владою щодо реалізації права громадян на доступ до правосуддя є забезпечення належного доступу до приміщень суду, судової інформації та участі в судовому процесі осіб з інвалідністю та інших мало мобільних груп населення.

Питання як зробити судові установи комфортними для відвідувачів  знову обговорювалось під час чергового  засідання робочої групи із забезпечення доступності суду та судової процедури для осіб з інвалідністю та інших мало мобільних груп населення в місті Києві

 26 травня 2017 року у приміщенні Апеляційного суду Київської області

Окрім інших поточних питань, поставлених на порядок денний засідання, представники апеляційних судів розповіли про те, що зроблено і що планується зробити для поліпшення доступу людей з інвалідністю до будівлі суду.

Так, зокрема Апеляційним судом міста Києва було представлено презентацію, що стосується реалізованих керівництвом суду заходів, спрямованих на поліпшення доступу до правосуддя людей з обмеженими можливостями.

Під час ознайомлення з презентацією присутніх було проінформовано щодо алгоритму роботи зі створення передумов для зручності перебування людей з особливими потребами в приміщенні Апеляційного суду міста Києва.

Так, зокрема, окрім обладнання елементами безперешкодного доступу людей з обмеженими можливостями до будівлі суду, проводиться інструктаж працівників апарату суду, а також представників охоронних структурних підрозділів щодо правил поводження, надання допомоги та сприяння мало мобільним групам населення. Крім того, з метою покращення навичок спілкування та роботи з людьми із особливими потребами, які звертаються до суду за захистом своїх прав, проводяться відповідні семінари-тренінги для працівників апарату суду. Разом з тим, проведено анкетування громадян щодо того, чи задоволені вони роботою суду та доступністю до правосуддя. За результатами такого опитування визначено проблемні питання та наразі вживаються заходи із вдосконалення роботи судової установи.

 

 

Наступне засідання робочої групи відбудеться 23 червня 2017 року у приміщенні Державної судової адміністрації України.